Facebook maakt je iPhone traag (en dit doe je eraan)

Facebook maakt je iPhone traag (en dit doe je eraan)

Heb je vaak last van een crashende iPhone, of is je iPhone de laatste tijd onverklaarbaar traag geworden? Er kunnen veel oorzaken zijn voor je problemen, maar één app is bovengemiddeld vaak de bron van alle ellende: de Facebook-app. We vertellen je hoe je kunt controleren of de app niet teveel opslagruimte gebruikt en hoe je de applicatie beter onder controle houdt.
Geef je Facebook alle rechten die het vraagt, dan heeft de app om onverklaarbare redenen de neiging om bergen data te verzamelen zonder deze zo nu en dan weg te gooien.

Ben je een fanatiek Facebook-gebruiker, dan kan dat uiteindelijk leiden tot gigabytes aan verspilde ruimte. Op de volgende manier kun je zien of Facebook zijn boekje te buiten is gegaan: ga naar

Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag > Facebook. Een paar honderd megabyte aan opgeslagen gegevens is niet raar, maar als je meer dan een gigabyte aan documenten/gegevens hebt, kies dan voor Verwijder app.

fb-nieuwtje-3

 

 

 

 

 

 

Facebook herinstalleren

We gaan nu Facebook opnieuw installeren, maar dan met beperkte rechten, zodat de app gedwongen wordt zich wat bescheidener op te stellen:

  1. Download de Facebook-app opnieuw uit de App Store.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond.
  3. Schakel Facebook uit.
  4. Ga vervolgens naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Facebook
  5. Kies hier Nooit.

Het nadeel is dat je niet automatisch je huidige locatie ziet bij het toevoegen van je locatie in een status update, maar je kunt deze wel gewoon handmatig opzoeken.

fb-nieuwtje-1 fb-nieuwtje-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook gebruiken zonder app

Ondanks bovenstaande maatregelen loont het om zo nu en dan te controleren of Facebook niet opnieuw teveel ruimte inpikt op je iPhone. Door de app te verwijderen en opnieuw te installeren begin je weer met een frisse lei. Een betere optie is om de Facebook-app helemaal niet te installeren, maar de mobiele website op je homescreen te zetten. Dit doe je door in Safari in te loggen op facebook.com, op de Deel-knop te tikken en te kiezen voor Zet in beginscherm. Een nadeel hiervan is dat je geen push-berichten meer krijgt, het voordeel is dat Facebook minder de werking van je iPhone kan beïnvloeden.

Al eerder werd bekend dat de Facebook en Facebook Messenger-app een forse aanslag op je accu plegen door ruim 700 meetgegevens bij te houden, zoals hoe lang de app openstaat, hoe het Wi-Fi-netwerk heet waarmee je bent verbonden, of en welk type creditcard je gebruikt en zelfs hoeveel pixels je bladert in de mobiele browser of de apps.

(458)

Over de auteur

Beheerder IT administrator